جستجو

قالب سقف وافل
قالب سقف وافل چیست؟
در زمانی که پیشرفت و تکنولوژی جوامع بشری به سمت مدرنیته بودن سوق داده شد، صنعت ساختمان سازی و دکوراسیون های داخلی نیز خود را با تمامی پارامترهای نوین در وفق داد و دیگر متریال های سنتی و قدیمی نتوانست آن را در صنعت زیبا سازی و سازه های ساختمانی راضی نگاه دارد. در این حین بود که قالب سقف وافل به عنوان یکی از سازه های مدرن ساختمانی پا به عرصه گذاشت و موفق شد تا در کمترین زمان ممکن خود را با تمامی مفاد آیین نامه های ساختمانی سازگار سازد. در چنین وضعیت پیش آمده ای شاید برایتان جالب باشد بدانید که قالب سقف وافل چیست؟ در چه شرایطی ایجاد می شود؟ مزایا و معایب این نوع سقف چیست و... ما در این مقاله قصد داریم تمامی ابهامات مربوط به این سقف را برایتان رفع و رجوع نماییم. پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.قالب سقف وافل نمونه ای جدید و مدرن از سقف های مشبک شده یا قابلمه ای است که بدون آسیب رساندن به روش ها و تجهیزات ساختمانی در جهت احاطه کردن و پوشاندن قسمت زیادی از سقف مورد اجرا واقع می شود. این نوع قالب سقفی، با سهولت در اجرا و قدرتی که در حذف مصالخ سنگین و گران قیمت دارد به عنوان راه کاری اقتصادی و بهینه به صنعت ساختمان سازی معرفی شده است.
مشخصات قالب سقف وافل
اگر بخواهیم در رابطه با مشخصات فیزیکی و ظاهری قالب سقف وافل بیان کنیم باید گفت که این سازه با هندسه ای مکعبی شکل و توخالی که دارد دارای یک سطح فوقانی تخت و یک سطح تختانی است که شبکه ای از تیرچه های متعامد، آن را تشکیل داده اند. این سازه با توجه به نیاز و ضرورت پروژه های ساختمانی در انواع ابعاد و طرح های متنوع طراحی و ساخته می شود. عمدتاً ضخامت قالب سقف وافل مابین 30 الی 50 سانتی متر می باشد. به طور عمده، این نوع سقف، یکی از مدل های سقف دال دو طرفه است که تیرچه های بتنی منظم با حالت دالی به اندازه و ضخامت یکسان آن را احاطه کرده است. عنصر اصلی ساخت این نوع سقف، قالب های وافل است که آن را عنوان جایگزین مناسب بتن های ناکارآمد کرده است.
مزایای استفاده از قالب سقف وافل
آیا از مزیت های استفاده از قالب سقف وافل اطلاع دارید؟
قالب سقف وافل به عنوان یک قابل غیر ماندگار در سازه های ساختمانی به کار برده می شود. به گونه ای که پس از بتن ریزی و اتمام کار می توان قالب ها را از بتن ها جدا کرده و آن ها را برای اجرای پروژه های بعدی آماده نموده. به طور عمده مزیت های استفاده از این نوع قالب عبارت اند از:
- حذف انواع بلوک ها و تیرچه های از پیش ساخته شده
- صرفه جویی در مصرف مصالح کلیه اعضای سازه
- قابلیت اجرا در تمامی سازه های بتنی و فلزی
- قابلیت کاهش هزینه های اجرایی
- عدم نیاز به نیروی انسانی متخصص و همچنین کاهش هزینه های آرماتوربندی و قالب بندی
- ایمن در برابر زمین لرزه
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- امکان استفاده مجدد از قالب ها و امکان بازیافت دوباره آن ها
- افزایش مقاومت برشی
- کاهش ارتفاع مؤثر طبقات
- عایق بسیار مناسب در برابر هر گونه صدا و حرارت
معایب اجرا قالب سقف وافل
این نوع قالب سقفی برای سطح های شیب دار مناسب نمی باشد در بسیاری مواقع اگر این سقف از تأسیسات عبور داده شود اما در دال آن نتوان خوب نگهداری کرد به طور حتم دال دچار آسیب دیدگی خواهد شد- پر کردن قالب های آن نیازمند به خاک مناسب است
- به دلیل وزن سبک این سقف، در مناطقی که بادهای شدید می وزد به کار برده نمی شود